Vážení a milí,

po roce opět se hlásím s nákladem článků a PF2012. Když jsem opět dával na web články za celých rok 2011, což je mimochodem pěkně úmorná práce, překvapilo mě, že jich bylo více než loni. Jednalo se ale převážně o různé psychologické porady pro různé časopisy. Bylo minimum komentářů pro noviny - zaplaťpánbu bych dodal.

Hlavní událostí tohoto roku je narození Žofinky, takže máme dost co dělat, abychom to všechno zvládli. Jinak tento rok se nesl ve znamení mediálních přestřelek a velkých přehledových článků:

a) Sexualní výchova
b) Pěstounská péče na přechodnou dobu a rušení kojeneckých ústavů
c) Jít na potrat nebo raději darovat dítě do adopce?
d) Prosazování styku dítěte s druhým rodičem vůči manipulátorovi
e) Partnerské seznamování

Z článku, které pobavily vícero lidí, zmíním rozhovor v Marianne, ke kterému se Vám hodí tento graf. Na Christnetu měl slušnou čtenost článek o křesťanském manželství. Mého postoje ke křesťanství se z části týkal i tento  rozhovor pro Salon. Napsal jsem též recenzi o zajímavé knize o rakovině: D. S. Schreiber: Jak čelit rakovině.

Z kuriozit bych zmínil své dva úplně první publikované články, které jsem našel v knihovně samizdatové literatury. Vyšly v samizdatovém časopisu Augustyna Navrátila  Křesťanské obzory v roce 1989, tzn. krátce před převratem. Snad jen díku tomu jsem dostudoval geologii. Snad díky této "disidentské" minulosti mám odvahu jít do mediálních potyček ala toto mé vystoupení v Hydeparku.

Mějte se hezky

Váš

Jeroným Klimeš
http://www.klimes.us
tel. 608221075

PS. Samozřejmě, pokud chcete být vyřazeni z tohoto email seznamu, napište. :-)