Vážení a milí,

rok se s rokem sešel a po roce opět PF2014.
Letošní rok charakterizovalo přísloví "poklidný život v poklusu". Zejména na podzim byla jedna nekončící a vyčerpávající řada přednášek, kdy už jsem se nemohl dočkat vánoc. Každopádně jinak to byla velmi zajímavá setkání od top managerů až po Romy, od Karlových Var až po Ostravu. Předpokládám, že i to je přechodný jev, tak jsem zvědav, co přinese příští rok. :-)

V osobním životě žádné tragedie, žádné požáry, povodně, choroby ap. Děti mládnou, my stárnem. Největší technickou revolucí v naší rodině byl přechod na duální dotykové telefony. Takže summa summárum opravdu chcípl pes, přesněji řečeno kocour a pohřbili jsme ho na zahradě.

Z mediálních luhů a hájů

Z psychologie je to především série článků o seznamování pro Psychologii dnes a pár delších článků, které ještě čekají na vydání. Ty ale dám na web poté, co vyjdou. Velkým projektem byla příručka o psychologii lidí s rakovinou či lymfomem. Přikládám i odkaz na zajímavý článek o umírání. Pro školení Romů jsem napsal tento větší článek.

Z teologie nic výrazného. Oprášil jsem jen již starší racionální důkaz Boží existence a dal jej do exaktnější podoby, ale to je spíš na diskusi s matematiky a logiky, než pro běžnou populaci. Z populárních přednášek to byla především přednáška o Sexu ve zpovědnici v Brně, která je dokonce i na Youtube.

Z hudby přibyla řada písniček, co jsem psal pro Juditku. Ta má ráda především jednodušší a kratší kompozice. Muzikanti ať si prohrabou archiv not.

V archivu všech nahrávek přibylo pár úlovků, z nichž nejzajímavější je asi přednáška o homosexualitě na ČVUT.

Mějte se hezky

Váš

Jeroným Klimeš
http://www.klimes.us
tel. 608221075

PS. Samozřejmě, pokud chcete být vyřazeni z tohoto email seznamu, neváhejte, napište. :-)
Jen pro úplnost, zde jsou všechny články za rok 2013.