Vážení a milí,

po roce opět se hlásím s nákladem článků a PF2010. Dlouho jsem přemýšlel, co vlastně bylo největší událostí tohoto roku. Nepochybně je to druhé těhotenství mé ženy po mé chemoterapii. Každopádně tento rok byl ve znamení technických katastrof. Hroutily se počítače, mobily, auta, vodovody, topení... Samozřejmě jsem si pověrčivě kladl otázku, zda to není znamení, zda bych neměl místo psychologie raději začít studovat techniku, nebo co? Nevím.

Další kuriozitou byl několikastránkový rozhovor do Lidovek na závěr roku o tom, jak asi realisticky vypadal Ježíš. Takový závěr jsem pravda nečekal. Stejně tak jsem nečekal 13. komnatu na počátku roku. Byla tam i dobře vystižená moje povaha: Samotář, který špatně snáší svou samotu. :-) Takže díky paní režisérce Elšíkové. Další multimediální událostí je záznam přednášky teocentrismus versus egocentrismus včetně presentace v pdf.

Zde najdete výpis všech článků za rok 2010. Ve srovnání s předchozími lety jsem toho letos moc nenapsal. Něco přes padesát článků či rozhovorů. Sice jsem nasliboval v Portálu, co všechno napíšu, ale s dvěma dětmi se to fakt stihnout nedá. Za zmínku stojí překlad Partnerů a rozchodů do angličtiny či posudek na dvě sexuální příručky. Za to žena nezahálela. Provedla zajímavý pilotní průzkum v rámci své seminární práce o volném čase dětí. Ani Juditka nezahálí. Chodí zdárně do první třídy. Erlánek zatím sice jenom chodí, ale za to všechno komentuje. Celý táta. :-)

Mějte se hezky

Váš

Jeroným Klimeš
http://www.klimes.us
tel. 608221075

PS. Samozřejmě, pokud chcete být vyřazeni z tohoto email seznamu, napište. :-)