Vážení a milí,

je po vánocích 2018 a já stále ještě nemám hotové zálohy ani články a práce za tento rok. Jak pf naznačuje, budu to dělat ještě dlouho, páč mám restů za celý rok, až to není hezké. Asi nemá cenu si stěžovat, že nic nestíhám...

Letošní PF2019 připomíná, že musíme tam všichni, ale je dobré být na té správné straně a vědět, že Vikingové nejsou naši největší nepřátelé.

Z mediálních luhů a hájů

Z psychologie stojí za přečtení:

Pokud máte ve svém okolí někoho anglicky mluvícího, který má problémy se vztahem, tak vězte, že vyšla kniha Partneři a rozchody anglicky, ale ještě není v distribuci, takže ji jen posílám poštou.

Teorie lidských práv zdegenerovala do pitoreskní podoby. Dřív lidi chránila, ale dnes se stala hlavním nástrojem psychopatů k prosazování jejich egoistických zájmů. Například právníci nemohou pochopit, že lidí omezeně způsobilých v té které oblasti je dobře přes 20 %: Dispozofobie a jiní chudáci, na kterých se podepsala lidská práva

Problém homosexuálů je jejich zakomplexovanost, proto formálně usilují o věci, které v praxi nevyužívají buď vůbec, nebo zcela sporadicky. Jedná se především o "homosexuální manželství" a o osvojení dětí homosexuálními páry. Co dělám v náhradní rodinné péči, tak nikdy se homosexuálové o tuto oblast nezajímali a při tom od jakživa mohli.

Lidská práva nám dopomohla ještě k jedné zhůvěřilosti a tou je způsob, jak nám doktoři oznamují smrtelné choroby.

Psychologie onkologických pacientů - kapitola do připravované učebnice.

Komplexní pohled na fáze Elisabeth Kübler-Rossové, aneb jak pacienti reagují na oznámení maligního onemocnění.

Z teologie jsem nemohl nenapsat reakci na téma sexuální skandály v církvi.

Z našich luhů a hájů:

Letošní rok byl nabit hudbou. Vcelku pravidelně hrajeme v kostele s kapelou, do čeho se snažíme zapojit hlavně děti. Tady hraje jedna ukázka. (Renčové prostě umějí psát jak dobrou muziku, tak texty.) To alespoň pro mě znamená napsat partitury pro celou kapelu - co dva měsíce nějakých sedm nových aranžmá, což alespoň na mě je dost. Pak jsem se taky uvolil hrát se sborem Sovičky, které vede paní učitelka Janoušová. Děti zpívají jako divé, takže vánoční koncert přes obligatorní zmatky se povedl.

Z praktických důvodů jsem musel napsat i několik programů na ovládání elektronických kláves. Nejužitečnější je asi propojení kláves přes midi router mididings. Varhaníci možná ocení i simulátor krátká/lomená oktáva u varhan.

Děti vcelku prospívají - škola, piano. Judita se chystá na gymnásium. K vánocům dostaly vystřihovánku slunečních hodin. Dokáže si představit, jak to ocenily. :-) Jinak s Erlánem jsem chodil na Dětskou universitu, kde zajímavě povídali o Vikingách, vedlo mě to ke zmíněné úvaze o nich.

Z loňského roku tedy mohu potvrdit, že já stárnu a jen má žena trvá ve své kvalitě a stále zvelebuje žáky na v ZŠ v Újezdě nad Lesy.

 

Mějte se hezky v novém roce
 

Váš

Jeroným Klimeš
http://www.klimes.us

PS. Samozřejmě, pokud chcete být úplně vyřazeni z tohoto email seznamu, neváhejte, napište. :-)
Jen pro úplnost, zde snad jednou budou všechny články za rok 2018.