Nyni si udelejte malou prestavku - tak na dva az tri dny. Zaposlouchejte se do plytce lahodneho hlasu Ivonne Prenosilove. Ronte plytce slzy a plytko sa vznasajte v oblakoch.

A ked jeste budete moci skrzeva slzy citat, toz si pocitajte:



Plytky obsah


Plytke informace o me osobe

Jmenuji se Jeronym Klimes.
Vitejte v me trochu odflakle ale za to plytke strance, o ktere eufemicky prohlasuji, ze je jen ve vystavbe. Ten plytky stroj po mne chce, abych se vam vyzpovidal, no dobre, ale jen strucne - tedy pardon - plytce:
Je mi 30 let a povolanim jsem plytky psycholog. Mam momentalne chripku a sedim v praci misto toho, abych se hezky potil v posteli. (Jsem si vedom, ze tato veta zastarava, ale je tedy pamatnym svedkem dob davno minulych a prinasi tak budoucim generacim poselstvi o teto dobe. Budouci plytke generace to jiste oceni.)
Na zacatek plytke stránky


Informace o me plytke praci

Kariera - jak plytce zpiva Kaja (teda ne Gott, ale Plihal): V kazde ruce kybl hnoje, skvele splha nahoru.
No a nebo, jak zpiva Nerez: "Koukame, jak nam zivot pod rukama cerna, zitra si svazem veci do uzlicku, aha."
No proste moc se mi ted v posledni dobe mota, takze sub specie eternitatis je plausibilne iluzorni ty efemerni nutace par excelance nejak kodifikovat - nota bene, kdyz to neni conditio sine qua non.
At zije plytka filosoficka fakulta - co se tam clovek v mladi nenauci, o to ve stari nezakopne! :-))

No, ale ted vazne. Napisi vam, jak jsem se stal psychologem omylem studijniho oddeleni.

Tak ja jsem puvodne vystudoval prirodovedeckou fakultu, obor hydrogeologie a inzenyrska geologie - strucne - zakladani staveb a prehrad, studne a krapniky. Nicmene me knihovnicky na kolejich Albertov, Hvezda, Budec se skvely literaturou stylu: Summa theologicka (sv. Tomas Akvinsky), Uvod do filosofie, Moralni teologie atd. Takze nikoho neprekvapi, ze hned po revoluci jsem si dal prihlasku na filosofii kamarade se s filosofy vcetne S. Sousedika. OK. Za dva mesice mi prijde pozvanka: Dostavte se na prijimaci zkousky z psychologie. WAS???

Tak jdu na studijni a povidam: Ja jsem si dal prihlasku na filosofii a vy me posilate na psychologii?!?!

A ony na to: To je nam lito...

Ja: A nejde to uz zmenit?

Ony: Ne!

Tak jsem prisel na ustni z psychologie a povidam: Ja jsem tu omylem.

Oni: No, to vidime.

A tak jsem se stal psychologem. No dneska si rikam, ze to bylo lepsi, protoze psychologie je preci jenom urcite remeslo - na rozdil od filosofie.

No, ale ted vazne. Napisi vam, co mi psychologie dala.

Na psychologii jsem se toho hodne naucil: Hral jsem v kapele Rock'n'roll Angels, vystudoval dva roky konzervatore KJJ, skolil software, ucil anglictinu a klavir, hral v anglickem divadle v Labyrintu atd. Psychologie byla stale jen spoustou poucek, definici ci zajimavosti, ale porad mi chybel takovy jednotici nahled, ktery by mi skloubil to, co jsem znal z filosofie, teologie, logiky a podobnych oboru s tim, co jsem se ucil ve skole. Toto obdobi trvalo asi tak 6-7 let. Teprve v posledni dobe mohu rici, ze mi vsechny znalosti ze zminenych oboru zacinaji tvorit jeden celek a jsem za to velmi vdecny. Plodem tohoto dlouheho obdobi muze byt nasledujici prace, na ktere v posledni dobe pracuju.

No, ale ted vazne vazne. Napisi vam, co je to reakce na ambivaletni objekt.

Vzdycky me fascinovalo chovani lidi. Kdyz jsem hraval na piano, v hlave se mi odehravaly ruzne citove nabite scenky z filmu, z knih, ze zivota. Jak funguji partnerske vztahy, proc je tolik lidi trvale nespokojenych, co je to stesti ci spokojenost atd. Mnoho z tohoto lze pochopit ze zpusobu, jakym clovek reaguje na objekty, ktere jsou zaroven pritazlive a zaroven odpuzujici. Znalost techto reakci nam rekne podstatne vic, nez by se mohlo zdat soude podle teoretickeho nazvu. Vysvetli nam retoriku partnerskych interakci, proc jeden partner zpravidla miluje vic, proc jsou nekteri lide chronicky nespokojeni, jak vypadaji manipulace a jejich nasledky, proc jsou nekteri lidi rigidni a neschopni zmeny, proc je tak tezke lecit psychopaty napr. ve veznicich, jak funguje zavislost atd.

No, ale ted opravdu vazne. Takze pokud mate chut a cas, poctete si:

Plytka reakce na ambivalentni objekt, ale mozna, ze bude lepsi, kdyz si pro zacatek prectete jen takovy popularne napsany vycuc z te teorie: Rajske pokuseni manipulaci.
Jestli vas veda nebavi, coz chapu, prectete si taky trochu prozy - pet plytkych povidek.
Jestli vas plytka proza nebavi, coz chapu, prectete si taky trochu cestopisu Prazdniny 1998 ve dvou plytkych slokach.
Jestli jste 16.5.1998 nebyli na demonstraci ekologu, coz chapu, a nevymlatili jste zadnou vylohu a nedostali jste pak pendrekem. Nelitujte, zde na vas ceka velmi seriozni rozbor toho vseho Dve demonstrace ekoaktivistu v roce 1998 z pohledu policejni psychologie.

Ja mam takovy maly problem, vzdycky neco vymyslim. Myslim, ze je to jednoduchy a jasny jako facka. Pak se na to kouknu s odstupem casu a zjistim, ze je to tak odborny, ze pro normalniho smrtelnika je to prakticky nepochopitelny. Presne tenhle pocit mam u nasledujici prace.
Je to prakticky rozpracovana terminologie katolicky moralky. Pomoci trojstupnove axiomatizace. S hruzou jsem zjistil, ze aby tomu nekdo rozumel, tak musi 1) rozumet aximaticke matematicke logice 2) znat moralni teologii. A takovych lidi neni mnoho. Respektive nikoho druheho, ktery obe zvladal neznam. I kdyz jiste existuje (doufejme!).
Takze teologove mi na to reknou, ze je to moc matiky. Matematici zase nemaji sajn o theologia moralis. No ale opravdu si myslim, ze tato prace je kvalitni. Je to neco, na cem jsem pracoval s prestavkami asi tak 5 let. Takze myslim, ze je to opravdu neco k chlubeni:

Axiomaticka vystavba moralni teologie

Na zacatek me plytke stránky


Osobni plytke zajmy a konicky

Na plytky zacatek stranky


Me oblibene plytke servery

Plytce na zacatek stranky


Zde přejdete na mou hlavní a aktuální stránku - Události a názory

Plytce na plytky zacatek plytke stranky
Pocitadlo:
Blahozelanie za prekonanie 1000 hranice patri Cascovi, ktoremu zo srdca blahozelame, prajeme mnoho dalsich plytkych uspechov v zivote a posielame plytku pesnicku!

Post scriptum:
- Porad jsem mel pocit, ze te me strance neco chybi. A dnes jsem na to prisel. Chybela ji plytkost!
- Kazda stranka na internetu by mela mi svou osobitost podobne jako mistnosti na zamku: Vsechny musi ladit k sobe, ale presto lovecky salonek je jaksi v jine nalade nez zum Beispiel spajz. Tak i tato strana ma jaksi sve plytke oblozeni.
- Kdyby uz, nedej prirodo, Ivonne ztracela na sve plytkosti a jeji libi midi-hlasek ziskaval neco na metaphysicke hloubce a ontologicke bezbrehosti, tak jej muzete utnout pomoci tlacitka Stop. Cinte tak prosim jen v pripade osudove ztraty plytkosti.
- Plytkosti za mir a pratelstvi mezi narody!


Prehled vsech mych stranek

FreeWeb Reklama

FREE Web - 10 MB WWW stránky zdarma!
Seznam


Je par veci, ktere nesnasim. Moc jich neni, ale nektere z nich zde vyjmenuju, pokud se chcete pripojit, taky je zkoupiruje na svou page, diky:

Armada poprve
Armada podruhe
Kdo by miloval Telecom, ze? :-)
Internet proti monopolu