Jododusík a jeho výroba - spousta legrace v malém balení

nalezeno na Internetu

Určitě jste si někdy toužili z někoho vystřelit, ale báli, jste se, aby se poškozenému nic nestalo, zda to nebude složité, nebude to dlouho trvat, nebude to drahé... Takto bych mohl pokračovat do nekonečna v oboru reálných čísel :-) Troufám si tvrdit, že jododusík by pro vás mohl být ideální volba.

Trijodamin, triviálním názvem jododusík je velmi nestabilní látka, která v suchém stavu při pouhém doteku exploduje. Ale jak! V tom je její vtip - má slabou trhavou sílu, takže se nemusíte obávat odlétávajících končetin, dokud s ní pracujete na volné ploše (vyvíjející se plyn musí mít kam unikat). Jedná se černou krystalickou látku, která je v mokrém stavu naprosto neškodná. Ideální čas na její nastražení je právě hned po výrobě.

Výroba

Na tento recept budete potřebovat:

1g jódu

25ml 25% čpavkové vody

Jód vložte do kádinky, nebo zkumavky a zalijte čpavkovou vodou. Vytvoří se sraženina, kterou odfiltrujte. Promyjte malým množstvím vody a VLHKÉ nanášejte na místo, kde chcete někoho překvapit.

Předtím, než mi bude někdo spílat, jaký jsem to terorista, rád bych vás přesvědčil, jak bezpečné to je. U nás na škole jsme měli jednoho potrhlého človíčka, který si často krátil čas právě tak, že nanášel jododusík na nejdůmyslnější místa - nejčastěji na podlahy, protože jododusík při "výbuchu" barví a nechává nepěkné fialové skvrny. Právě tehdy jsem se naučil nešlapat na prahy a během zkouškového období ani nesahat na katedru.

Nemohu si neodpustit: Na vlastní nebezpečí! Pokud to chcete vyzkoušet, není problém, vyrobte jododusíku trochu, nechte ho uschnout a ťukněte tužkou... Poznáte, proč mi připadá tak skvělý :-)

Co by k Jododusík dodal Emil Votoček (1945) otec režiséra Otakara Votočky (*1943)