Jaká je Zemanova diagnosa?

Dotaz periodika Dotyk
PhDr. Mgr. Jeroným Klimeš, Ph.D. 2015-06-11

Místo aby se jasně a srozumitelně řeklo, že nás Zeman štve a že se stydíme za to, jaký obrázek o ČR vytváří doma i v zahraničí, rozebíráme jeho dětství a otázku, zda je, či není praštěný.

Řekněme si to na rovinu – nás nezajímá, proč je Zeman praštěný, ale vadí nám jednoduše fakt, že nám dělá ostudu. A je úplně jedno proč. Prostě ožralý prezident, který div nepozvrací korunovační klenoty, jehož tiskový mluvčí lže, jako když tiskne, o virózách, jehož dcera se producíruje po pornoparties – to je diagnóza sama o sobě.

Nepotřebujeme vědět, jestli je to dáno geneticky, výchovou či vlivem trigonu mezi Jupiterem a Marsem v jeho nativním horoskopu. Prostě poslední dva „demokratičtí“ prezidenti nám udělali z odkazu T. G. Masaryka karikaturu. Jediné, co mě na tom trochu uklidňuje, je fakt, že prostě „pravda vítězí“: tragikomická dvojice Klaus a Zeman ukázala celému světu po pravdě, jak to u nás fičí. Krademe pera, zvracíme na české korunovační klenoty a k tomu lžeme.

Zbývá nám tak poslední identita – Kdo neskáče, není Čech. Proto doufám, že si tato upřímná slova ani aktivně neodskáču, ani pasivně neodsedím. :-)