Gayové se sdružují, potvrdil psycholog Klimeš

PhDr. Mgr. Jeroným Klimeš, Ph.D. 8.březen 2010 - 15:39

Psycholog Jeroným Klimeš věří slovům odborového předáka Jaromíra Duška o tom, že České dráhy ovládá skupina homosexuálů.

Podle psychologa má totiž každá menšina tendenci sdružovat se do skupin a organizací, řekl Klimeš v pondělí.

"Mají tendenci se sdružovat do organizací a usilovat o vysoké funkce," řekl na adresu homosexuální menšiny Klimeš. "Moderní přístup je považuje za zdravé lidi, já bych se nebál, že se neumějí přihlásit o svá práva,"dodal.

Psycholog si také nemyslí, že by je Duškův výrok nějak výrazně poškodil. "Nemyslím si, že by homosexuálové byli nějací chudáčci," řekl.

Klimeš soudí, že záleží hlavně na pravdivosti Duškova vyjádření. "Tyhlety ostrůvky existují. Máte firmy ovládané věřícími, emancipovanými ženami, homosexuály. Bylo by divné, kdyby to tak nebylo, jsou to zájmová lobby," řekl psycholog.

Reagoval tak na tvrzení odborového předáka Jaromíra Duška, který tvrdí, že ministerstvo dopravy stejně jako vedení Českých drah ovládají homosexuálové. Dušek to řekl v rozhovoru pro sobotní Lidové noviny. Následně spustil hysterickou reakci politiků a médií, kteří ho vyzvali k omluvě. Dušek se ale omlouvat nehodlá.

(abb, mediafax; foto: arch.)