V připravované novele branného zákona se počítá s tím, že by stát mohl nařídit plošné odvody a výcvik branců i v případě, že by zemi nehrozil stav ohrožení. Podpořil byste tuto myšlenku jakési "malé vojny"?

PhDr. Mgr. Jeroným Klimeš, Ph.D. 2014-07-10

Výcvik branců? Na co je budeme připravovat? Leštit kanady, plížení plazení, na zteč vpřed a křičet HURÁ? Na boj s tanky 2. sv. války? Nebo jak fungovat ve světě bez elektriky, přežití v divočině? Nebo na boj s roboty? Válku s teroristou či s vodním živlem při povodních? Budou se učit pracovat s plynovou maskou, nebo s cíleně znásilňovanými ženami? Přežití pěšáka na moderním bojišti je prý 10 minut. Přijede-li Rusák, stejně nemáme šanci, protože EU čili Francouzi se nás stejně zase nezastanou.

Nebude to fungovat ani jako iniciační rituál. Tři měsíce mamahotely překlenou jako nic. Při povodních nevyužíváme ani tu drahou profesionální armádu. Pro vlast uděláme víc, když pojedeme podle pravidla: Jedno dítě za tátu, druhé za mámu a třetí za národ, než když budeme šaškovat tři měsíce s bajonety. Navíc největší primitivy, které jsem kdy potkal, byli z vojenské katedry, viz armada.klimes.us. Proč tam tedy posílat naše děti?